www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 22 Ноември 2011

Ирландски кекс с шоколад и уиски

Необходими продукти
180 г брашно
5 г бакпулвер
1/2 ч. л. сода
170 г кристална захар
3 яйца
150 г краве масло
100 г натурален шоколад
2 с. л. натурално какао на прах
100 мл уиски
2 ванилии
щипка сол
100 г бял шоколад

Брашното се пресява и към него се добавят бакпулвера, содата и какаото. Отделно се разбиват яйцата със захарта и постепенно към тях се добавя брашното. Натуралният шоколад се разтапя на водна баня или в микровълнова фурна с кравето масло. Охлаждат се и се добавят към останалата смес. Накрая се слагат уискито, ванилиите и солта.

Тестото се разбърква добре и се излива в покрита с хартия за печене правоъгълна тавичка (с размери около 20х35 см). Отгоре се слагат едро начупени парчета бял шоколад и веднага се слага във фурната, която е предварително загрята на 180 градуса. Пече се около 30-40 минути. Ирландският кекс се охлажда и се нарязва на парчета.