Публикувана от Az-gotvia .bg на 22 Ноември 2011
![]() | Необходими продукти 180 г брашно 5 г бакпулвер 1/2 ч. л. сода 170 г кристална захар 3 яйца 150 г краве масло 100 г натурален шоколад 2 с. л. натурално какао на прах 100 мл уиски 2 ванилии щипка сол 100 г бял шоколад |
Брашното се пресява и към него се добавят бакпулвера, содата и какаото. Отделно се разбиват яйцата със захарта и постепенно към тях се добавя брашното. Натуралният шоколад се разтапя на водна баня или в микровълнова фурна с кравето масло. Охлаждат се и се добавят към останалата смес. Накрая се слагат уискито, ванилиите и солта. Тестото се разбърква добре и се излива в покрита с хартия за печене правоъгълна тавичка (с размери около 20х35 см). Отгоре се слагат едро начупени парчета бял шоколад и веднага се слага във фурната, която е предварително загрята на 180 градуса. Пече се около 30-40 минути. Ирландският кекс се охлажда и се нарязва на парчета. |