Публикувана от Веселина Великова на 28 Август 2016
![]() | Необходими продукти 4 бр. червен пипер 3 яйца 200 г сирене 2 с.л. цедено мляко сол 1 с.л. зехтин 1 с.л. копър за украса 1 голяма склидка чесън 1 с.л. зехтин - за отгоре |
Махаме на пипера горната част внимателно - дръжки и семки, като се стараем да не го разкъсаме изцяло. Измиваме пипера и го подсушаваме. Изпичаме го на парти грил от двете страни. Обелваме го от люспите. Пиперът, който ползваме, в случая е по-дебел и месест. Сваряваме яйцата до твърдо сварени във вода. Обелваме ги и ги намачкваме с вилица. Намачкваме сиренето също с вилица. Смесваме яйцата и сиренето. Почистваме 1 скилидка чесън и я нарязваме на възможно най-ситно. Добавяме сол на вкус, зехтин и цеденото мляко. Всичко разбъркваме и с чаена лъжица пълним пипера. Слагаме напълнения пипер в чиния и го прибираме във фризера да стегне и да се изстуди за кратко. После го вадим и режем с остър нож на ленти. Редим ги в чиния. Поръсваме с нарязан на ситно копър. Отгоре можем да капнем и малко зехтин. |