www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Албена Асенова-Писева на 28 Август 2016

Пълнени чушки с кайма и ориз в бял сос

Необходими продукти
10 чушки
1 глава кромид лук
1-2 моркова
500 гр. кайма
1 ч.ч. ориз
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
чубрица
1 домат
2 - 3 стръка магданоз
4 с.л. олио
сол

бял сос:
3 - 4 с.л. брашно
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
сол

Задушаваме лука в мазнина и прибавяме към него нарязания на ситно морков. Слагаме и каймата да се запържи,а след нея прибавяме,и ориза.Овкусяваме с подправки и наливаме към 500 мл вода, за да набъбне оризът. Най-накрая прибавяме нарязан на ситни или пасиран един домат.Когато оризът поомекне, сваляме плънката от огъня. Измиваме чушките и ги изтърбушваме.След това е необходимо да ги попарим за 1-2 мин.в гореща вода. Пълним чушките с готовата плънка. Подреждаме в тава и заливаме с топла вода, която трябва да ги покрива поне до половината. Печем пълнените чушки във фурна, загрята на 180 градуса. Правим смес от разбитите яйца и млякото. В подходящ съд загряваме мазнина и запържваме в нея брашното. Наливаме бульона от чушките или половин чаша вода и разбъркваме. На тънка струя прибавяме и сместа с яйцата и млякото, като бъркаме, докато се сгъсти соса. Сервираме чушките полети с беля сос.