Публикувана от Албена Асенова-Писева на 28 Август 2016
![]() | Необходими продукти 10 чушки 1 глава кромид лук 1-2 моркова 500 гр. кайма 1 ч.ч. ориз 1 ч.л. червен пипер черен пипер чубрица 1 домат 2 - 3 стръка магданоз 4 с.л. олио сол бял сос: 3 - 4 с.л. брашно 3 яйца 1 кофичка кисело мляко сол |
Задушаваме лука в мазнина и прибавяме към него нарязания на ситно морков. Слагаме и каймата да се запържи,а след нея прибавяме,и ориза.Овкусяваме с подправки и наливаме към 500 мл вода, за да набъбне оризът. Най-накрая прибавяме нарязан на ситни или пасиран един домат.Когато оризът поомекне, сваляме плънката от огъня. Измиваме чушките и ги изтърбушваме.След това е необходимо да ги попарим за 1-2 мин.в гореща вода. Пълним чушките с готовата плънка. Подреждаме в тава и заливаме с топла вода, която трябва да ги покрива поне до половината. Печем пълнените чушки във фурна, загрята на 180 градуса. Правим смес от разбитите яйца и млякото. В подходящ съд загряваме мазнина и запържваме в нея брашното. Наливаме бульона от чушките или половин чаша вода и разбъркваме. На тънка струя прибавяме и сместа с яйцата и млякото, като бъркаме, докато се сгъсти соса. Сервираме чушките полети с беля сос. |