www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 26 Август 2016

Сочни пържолки с гъбен сос и пресни картофки

Необходими продукти
6 бр. свински пържоли
300 г гъби
60 г масло
60 мл олио
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
сол
черен пипер
2 с.л брашно
400 мл прясно мляко
600-700 г картофи

Овкусете пържолите и ги оваляйте в брашно. Запържете ги от двете страни. В същата мазнина запържете гъбите. Извадете ги и запържете лука, чесъна и брашното. Налейте млякото и пасирайте. Върнете гъбите и след 10 минути свалете от котлона. Подредете пържолите в средата на тавичка, като леко ги застъпвате. Обелете картофите, нарежете ги и ги подредете покрай пържолите. Залейте с гъбения сос и печете на 200 градуса за 40 минути или до готовност. Поръсете с нарязан магданоз.