Публикувана от Добринка Петкова на 26 Август 2016
Необходими продукти 6 бр. свински пържоли 300 г гъби 60 г масло 60 мл олио 1 глава лук 2-3 скилидки чесън сол черен пипер 2 с.л брашно 400 мл прясно мляко 600-700 г картофи | |
Овкусете пържолите и ги оваляйте в брашно. Запържете ги от двете страни. В същата мазнина запържете гъбите. Извадете ги и запържете лука, чесъна и брашното. Налейте млякото и пасирайте. Върнете гъбите и след 10 минути свалете от котлона. Подредете пържолите в средата на тавичка, като леко ги застъпвате. Обелете картофите, нарежете ги и ги подредете покрай пържолите. Залейте с гъбения сос и печете на 200 градуса за 40 минути или до готовност. Поръсете с нарязан магданоз. |