Публикувана от Добринка Петкова на 26 Август 2016
![]() | Необходими продукти 500 г кайма 1 глава лук 1 яйца 1/2 ч.л сода 1 с.л кисело мляко 100 мл прясно мляко черен пипер чубрица сол подправка за кайма 4 яйца 500 г картофи 2-3 скилидки чесън |
Нарежете лука на ситно и го прибавете към каймата. Добавете яйцето, хляба (предварително накиснат в прясното мляко), содата, разтворена в киселото мляко и подправките. Размесете хубаво и оставете каймата в хладилника за 30 минути. През това време обелете и нарежете на колелца картофите. Разстелете каймата върху намаслено фолио. Подредете яйцата и завийте хубаво. В намаслена тавичка наредете един ред от картофите. Поставете рулото и около него, наредете останалите картофи. Поръсете с нарязания на ситно чесън, налейте малко вода и завийте с фолио. Печете на 200 градуса около 35-40 минути. Към края на печенето свалете фолиото и допечете. |