Публикувана от Марияна Желева на 13 Август 2016
![]() | Необходими продукти 500 г свинска кайма сол черен пипер чубрица 700 г картофи 2 глави лук 4-5 с.л. олио 2 домата 1 морков 3 ч.л. магданоз щипка черен пипер сол |
В голяма купа слагаме каймата. Овкусяваме я с черен пипер, сол и ронена суха чубрица. Омесваме я добре. Правим малки кюфтенца. В една купичка до нас слагаме малко оцет, ако ни залепва каймата да си навлажняваме леко ръцете и да ги оформяме. Нареждаме ги в голяма чиния и ги слагаме в хладилника, покрити с домакинско фолио. От овкусената кайма се приготвят малки кюфтенца. През това време почистваме доматите от кората, лука също го почистваме. Моркова го почистваме и него, носле го настъргваме на ситно. Сипваме олиото в подходящ тиган да се сгорещи. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото за 3 минути. Картофите се обелват, измиват и се нарязват на резени, слагат се в тава. Прибавят се задушения лук, доматите и моркова, като са разпределят равномерно в тавата. Наливаме малко гореща вода. Между тях си правим дупчици и слагаме кюфтенцата. Нарязваме магданоза на ситно и го слагаме върху ястието. Подправя се с черния пипер и малко сол. Ястието се пече за начало на 220 С. Вече готово сервираме в чиния. |