Публикувана от Марияна Желева на 13 Август 2016
![]() | Необходими продукти 450 г пилешки дробчета 2 глави лук 120 мл бира сол на вкус черен пипер на вкус 1 ч.л. розмарин - пресен 90 мл олио |
Почистваме добре дробчетата. Измиваме ги обилно с вода. Слагаме олиото в подходящ съд и ги изпържваме след като се сгорещи. Трябва да станат с променен цвят, леко сурови и тогава наливаме бирата. Използвах немска бира. Намаляваме котлона и ги похлупваме с капак да се готвят на тих огън. Нарязваме си лука на дребно и го прибавяме при дробчетата. С дървена лъжица ги подбутваме леко. Накълцваме праза и го добавяме към полуготовите дробчета. Внимателно разбъркваме. Добавяме сол, черен пипер на вкус и пресен розмарин. Оставяме хубаво да се задуши. Вече готови дробчетата разпределяме в чинии. Да ви е сладко! |