Публикувана от Марияна Желева на 13 Август 2016
Необходими продукти 7 филии черен хляб 2 с.л масло за заливката: 2 яйца 1 ½ ч.ч. кисело мляко 1 ч.ч. сирене 2/3 ч.ч. кашкавал сусам за поръсване 1 с.л. масло | |
Хляба го режем на филии. Махаме корите на филиите хляб. Мажем дъното на малка тортена форма или тавичка с масло. Редим хляба. Ако се получат празни места ги запълваме също с хляб. В купа разбиваме яйцата. Добавяме киселото мляко и маслото и пак разбъркваме добре. Натрошаваме сиренето. Кашкавала го настъргваме. Прибавяме кашкавала и сиренето към яйчената смес. Разбъркваме всичко. Изсипваме кашата върху наредения хлебен блат. Изравняваме равномерно да има навсякъде от сместа. Поръсваме със сусам или ръсеница. Печем в загрята на 180 градуса фурна. Вадим баницата след като се опече в подходящ съд. Режем я на парчета и хапваме с компот. |