www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 13 Август 2016

Баница с черен хляб и заливка

Необходими продукти
7 филии черен хляб
2 с.л масло

за заливката:

2 яйца
1 ½ ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. сирене
2/3 ч.ч. кашкавал
сусам за поръсване
1 с.л. масло

Хляба го режем на филии. Махаме корите на филиите хляб. Мажем дъното на малка тортена форма или тавичка с масло. Редим хляба. Ако се получат празни места ги запълваме също с хляб. В купа разбиваме яйцата. Добавяме киселото мляко и маслото и пак разбъркваме добре. Натрошаваме сиренето. Кашкавала го настъргваме. Прибавяме кашкавала и сиренето към яйчената смес. Разбъркваме всичко. Изсипваме кашата върху наредения хлебен блат. Изравняваме равномерно да има навсякъде от сместа. Поръсваме със сусам или ръсеница. Печем в загрята на 180 градуса фурна. Вадим баницата след като се опече в подходящ съд. Режем я на парчета и хапваме с компот.