www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от plamena georgieva на 20 Ноември 2011

Пъстърва с картофена салата

Необходими продукти
250 г картофи
4 ч.л майонеза
4 ч.л кисело мляко
1 лимон
1 с.л каперси
4 корнишона
2 стръка зелен лук
1 краставица
2 филета от пъстърва

1. Сварете картофите в подсолена вода за около 15 мин, докато поомекнат. Отцедете ги и ги сложете под течаща студена вода. Пак отцедете и загрейте грила.

2. Смесете киселото мляко с майонезата и овкусете с лимонов сок. Добавете към картофите заедно с каперсите, корнишоните, част от лука и краставицата.

3. Овкусете пъстървата и я запечете с кожата надолу за 3-4 мин. Поръсете с настърганата лимонова кора, а картофената салата - с остатъка от зеления лук и ги поднесете с лимон.