Публикувана от Димитринка Димова на 12 Август 2016
Необходими продукти 2 бр. пресни яйца 1 чаена чаша кисело мляко 1/2 чаена чаша хладка вода 1/2 кубче прясна мая 1 чаена лъжичка захар 1 чаена лъжичка сол 2 супена лъжици олио брашно колкото е необходимо олио за пържене | |
Разтваряме маята във водата с 2 суп.лъжици брашно и оставяме на стайна температура да шупне. Разбиваме яйцата с киселото мляко, сол, захар, 2 суп.лъж. олио и прибавяме шупналата мая. Разбъркваме и лъжица по лъжица прибавяме брашно, колкото поеме за еластично тесто. Оставяме тестото да втаса. От готовото тесто правим топки, от които разтегляме мекичета и изпържваме в олио. Изваждаме да се отцедят върху салфетка. |