www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 15 Юни 2011

Пилешки шницели с топено сирене

Необходими продукти
600 г обезкостено пилешко месо
1 глава лук
1 яйце
топено сирене (8 триъгълни парчета или 100 г друго топено сирене)
3 с.л. нишесте
магданоз
1 ч.л. сол
1 ч.ч. галета
1 ч.л. чесън на прах

Смиламе пилешкото в кухненски робот, добавяме яйцето, нишестето, нарязания на парчета лук, топеното сирене и солта и всичко се смила и омесва. Смесваме галетата с чесъна на прах. С намазнени с олио ръце оформяме шницели и ги овалваме в панировката. Намазваме тавата с олио и подреждаме шницелите. Пекат се в предварително загрята фурна до 200 градуса около 20 минути.