Публикувана от Марияна Желева на 26 Юли 2016
![]() | Необходими продукти 500 г телешка кайма 1-2 яйца 1 глава лук 1 филия хляб сол черен пипер червен пипер кимион олио - за пържене брашно за овалване |
Смесваме каймата с всички подправки и я оставяме за 15 минути. След това добавяме яйцата. Нарязваме лука на ситно и добавяме и него. Намокряме филията хляб, изцеждаме я. Месим добре всичко в купа и ги оставяме в хладилник за 30 мин. да стегне. Оформяме си големи кюфтета, които разплескваме с ръце, за да се получат форма на шницели, овалваме ги в брашно. В купичка до нас си слагаме малко оцет и много леко си намокряме ръцете, ако е необходимо при оформянето, за да не лепне каймата въпреки че преди това сме я сложили в хладилник да стегне, но все пак. Пържим от двете страни в олио което предварително сме сгорещили в тиган. |