Публикувана от Марияна Желева на 26 Юли 2016
![]() | Необходими продукти 100 мл прясно мляко 2 яйца 50 мл олио 1 равна ч.л. сол 1 равна ч.л. захар 1 ч.л. мая 3 ч.ч. брашно 1 ч.ч. олио - за пърженето на поничките |
Пресяваме брашното. Разбиваме яйцата. В купа сипваме брашното със солта, олиото, разбитите яйца, маята, захарта и прясното мляко. Разбърква се. После се замесва меко тесто. Покрива се с кърпа и се оставя за 30 минути да втаса. Готовото тесто се разточва около 1 см. С чаша се изрязват кръгчета, а в средата се изрязва по-малко кръгче. Загрява се олиото в тиган на умерена температура и пържим до златисто от двете страни. |