www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 26 Юли 2016

Понички с дупка

Необходими продукти
100 мл прясно мляко
2 яйца
50 мл олио
1 равна  ч.л. сол
1 равна ч.л. захар
1 ч.л. мая
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. олио - за пърженето на поничките

Пресяваме брашното. Разбиваме яйцата. В купа сипваме брашното със солта, олиото, разбитите яйца, маята, захарта и прясното мляко. Разбърква се. После се замесва меко тесто. Покрива се с кърпа и се оставя за 30 минути да втаса. Готовото тесто се разточва около 1 см. С чаша се изрязват кръгчета, а в средата се изрязва по-малко кръгче. Загрява се олиото в тиган на умерена температура и пържим до златисто от двете страни.