Публикувана от Марияна Желева на 26 Юли 2016
![]() | Необходими продукти 1 яйце 100 мл айран Балкан 1 ч.л. суха мая 20 г масло 160 г брашно 1/2 ч.л. захар За аранжиране: 1 чоризо 140 г кашкавал 1 домат 1 ч.ч. царевица от консерва |
Колбасът чоризо се нарязва на тънки шайби. Кашкавалът са настъргва. Доматът се нарязва на тънки шайби. Отделяме си 1 ч.ч царевица от консерва. Оставяме на страна и през това време си правим тесто за пицата. Размекваме маслото. Разбиваме в купичка яйцето. Пресяваме брашното. Правим кладенче и слагаме маята и разбъркваме. После добавяме яйцето, айран, захарта, маслото. Замесваме тестото. Разстиламе го в тава с намазнени ръце. Нареждаме доматите, чоризото, царевицата и накрая кашкавал. Печем на 180 г в загрята фурна. |