Публикувана от Марияна Желева на 16 Юли 2016
![]() | Необходими продукти 1 ч.ч. вода 1/3 кубче мая 1 щипка захар 1 щипка сол 1 яйце за намазване сусам - за поръсване 3 с.л. олио 2 ч.ч. брашно 9 маслини |
Пресявам си брашното в купа. Правя си кладенче. Размивам маята в топла водичка. Прибавям вече размитата мая с водата в брашното. Добавям щипка сол и щипка захар, и олиото. Нарязвам си маслините, преди това им махам костилките. Слагам нарязаните маслини при останалите съставки. Замесвам тесто. Прехвърлям си го върху набрашнен плот и доомесвам. Оставям да втаса тестото за 30 мин. Разделям го на 6. От всяка част правя малка франзела. Издължавам тестото с ръце. Слагам ги в тава, застлана с хартия за печене и мажа с разбитото яйце с помоща на четка. Поръсвам обилно със сусам. Пека в загрята фурна на 180 градуса. |