www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 16 Юли 2016

Багети с маслини

Необходими продукти
1 ч.ч. вода
1/3 кубче мая
1 щипка захар
1 щипка сол
1 яйце за намазване
сусам - за поръсване
3 с.л. олио
2 ч.ч. брашно
9 маслини

Пресявам си брашното в купа. Правя си кладенче. Размивам маята в топла водичка. Прибавям вече размитата мая с водата в брашното. Добавям щипка сол и щипка захар, и олиото. Нарязвам си маслините, преди това им махам костилките. Слагам нарязаните маслини при останалите съставки. Замесвам тесто. Прехвърлям си го върху набрашнен плот и доомесвам. Оставям да втаса тестото за 30 мин. Разделям го на 6. От всяка част правя малка франзела. Издължавам тестото с ръце. Слагам ги в тава, застлана с хартия за печене и мажа с разбитото яйце с помоща на четка. Поръсвам обилно със сусам. Пека в загрята фурна на 180 градуса.