Публикувана от Марияна Желева на 30 Юни 2016
![]() | Необходими продукти 1/2 мая 1 к.л. захар 2 ч.ч. прясно мляко 800 г брашно 200 г натрошено сирене 3 яйца 1 щипка сол 2 скилидки чесън 3 - 4 стръка копър 1 с.л. масло |
Размиваме си маята в топло прясно мляко със захарта и 1 с.л брашно. Разбиваме в купа 2 яйца и един белтък. Добавяме щипка сол. Пресяваме си брашното. В него правим кладенче и слагаме всички съставки. Замесваме тесто върху набрашнен плот. Оставяме да втаса на топло, покрито с кърпа за 30 мин. Делим готовото тесто на 4 топки. Разточваме кора и разделяме на триъгълници. В широката част слагаме натрошено сиренце и навиваме към върха. Нареждаме кифличките в тава, застлана с хартия за печене. Пак втасват за 30 минути. Правим си смес в отделна купичка от пасиран чесън, нарязан на ситно копър и размекнатото масло. Мажем с нея кифличките. Печем на 180 градуса в загрята фурна. |