www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 26 Юни 2016

Козуначени кифли с мармалад от сливи и ябълки

Необходими продукти
1 ч.ч. мармалад от сливи и ябълки на килограм /реже се от голям калъп/
2 1/4 ч.ч. брашно
1/3 кубче мая
1 яйце
100 мл прясно мляко
30 г масло
1/2 ч.ч. захар
яйце за намазване
захар за поръсване

Пресяваме брашното в купа. Стопляме си прясното мляко леко. Размиваме маята в топлото прясно мляко с 1 с.л. захар и 1 с.л. от брашното. Разбиваме 1 яйце. Размекваме си маслото. Аз ползвах немско. Прибавяме останалата захар, разбитото яйце, размекнатото масло. После прибавяме постепенно брашното и месим.

Върху набрашнен предварително плот си прехвърляме тестото и доомесваме. Тесто трябва да е меко. Покриваме го с кърпа за втаса за 40 мин. След това разточваме на кора. После режем триъгълници. В широката част, но всеки от триъгълниците слагам парче мармалад. Навиваме всички кифли. Подреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене. Мармаладът е от сливи и ябълки на килограм /реже се от голям калъп, продават го в магазините/. За тази доза ни трябва 1 ч.ч. Аз преди това си го нарязах на пръчици. Сложих по две /вижда се на снимката как изглежда/.

Оставяме ги да втасат около 40 мин. Разбиваме 1 яйце. Трябва ни от него не повече от 1/2. Намазваме кифлите с яйцето с помощта на четка и поръсваме със захарта. Печем в предварително загрята на 180 г фурна до готовност. Като порозовеят, са готови. Стават вкусни кифли с мармалад. Хапваме с кафе.