Публикувана от Марияна Желева на 23 Юни 2016
![]() | Необходими продукти 2 яйца 30 г кашкавал + 2 с.л. настърган за отгоре 1/4 малка глава лук 3 с.л. прясно мляко 1 голям картоф сол черен пипер 10 тънки парченца луканка 2 шайби домати 3 с.л. олио |
Сгряваме 3 с.л олио в един тиган. Обелваме и нарязваме на дребно лука. Картофа го обелваме и нарязваме като за пържене и след това през средата. Слагаме лука в горещото олио и го запържваме леко, добавяме картофите. Аз го правя с много картофки. Обръщаме отвсякъде, да се позапържат картофите, но не много. Разбиваме в купа яйцата с прясното мляко. Нарязваме кашкавала на дребно. Тънките парченца луканка нарязваме на дребно. Двете шайби от домат също са на дребно. Всичко слагаме в купата. После в нея слагаме и лука с картофите. Объркваме леко с лъжица. Изсипваме обратно в тигана. Пържим от едната страна. Ката получи приятен загар, слагаме голяма чиния и обръщаме тигана. Прехвърляме внимателно в тигана пак омлета откъм неизпържената страна. Върху изпържената пръскаме 2 с.л. кашкавал, настърган предварително, докато се пържи едната страна. Кашкавалът отгоре се разтопя приятно. Като получим приятен загар и от долната страна, слагаме омлета внимателно в чинията, в която ще го поднесем за обяд например. Хапваме със салата. |