Публикувана от Марияна Желева на 23 Юни 2016
![]() | Необходими продукти 600 г патешки шийки 3 картофа 1 морков 1 глава лук 40 г фиде 1/4 връзка магданоз сол черен пипер 3 - 4 с.л. олио |
В голяма тенджера слагаме вода и оставяме да заври. Добавяме щипка сол. Слагаме предварително измитите и разделени на по 3-4 парчета патешки шийки. Махаме образувалата се пяна. След като се сварят патешките шийки ги вадим в купа. Прецеждаме бульона. Нарязваме картофите на малки кубчета. Сега има пресни малки картофки по магазините, използвах от тях. Първо ги измих, остъргах от тънката кора и пак измих. Нарязваме лука на ситно. Моркова нарязваме на малки кубченца. Към преценения бульон добавяме моркова и лука. Прибавяме олио, сол на вкус и черен пипер на вкус. Добавяме и нарязаните на дребно картофи, след като лукът и морковът са поврели известно време. На фидето му трябва малко да се вари и затова го слагаме последно. След това добавяме и натрошеното фиде и варим супата до напълно сваряване на фидето и картофите. Добавяме сварените патешки шийки. Нарязваме магданоза на ситно и поръсваме. Готовата супа сипваме в чиния или купичка. По желание можем да застроим. |