Публикувана от Марияна Желева на 23 Юни 2016
Необходими продукти 4 бр. кроасани с шоколадов крем 6 яйца 1 литър прясно мляко 1/2 ч.ч. захар 3 ванилии 6 - 7 с.л. захар за карамел | |
В купа разбиваме яйцата. Постепенно прибавяме захарта и разбъркваме. Трябва да разбиваме докато захарта хубаво се разтопи. След това добавяме ванилиите. На струйка постепенно добавяме и прясното мляко. Нарязваме кроасаните на кръгове. В тиган карамелизираме захарта. Изсипваме на дъното на кексова форма карамела. Като изстине започваме да редим парчетата. Върху карамела нареждаме кръгчетата от кроасаните. Накрая заливаме с млечната смес, която сме си приготвили преди това. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса на водна баня. |