Публикувана от Марияна Желева на 14 Юни 2016
![]() | Необходими продукти 1 пипер 2 патладжана 1 1/2 глави лук 2 с.л. олио 1 с.л. брашно 3 скилидки чесън 1/3 връзка магданоз 1/2 ч.л червен пипер 3 домата сол |
Патладжаните се нарязват на дълги парчета, посоляват се и ги оставяме да се отцедят. След това се изпържват в сгорещено олио. Вадят се. Режем лука на ситно. Доматите ги белим от кората ако е дебела и после ги режем и тях на ситно, а морковът на малки кубченца, като за руска салата. Режем пипер на дребно. Чесънът нарязваме на ситно. В същата мазнина пържим ситно нарязания лук и морковите. После се прибавят брашното, червения пипер и чесънът. Най-накрая слагаме и доматите. Добавя се гореща вода, но не прекалено много и се оставят да врат на тих огън. Посолява се. Нарязваме магданоза на ситно. Към края на варенето се прибавя магданоз. Сервираме. |