Публикувана от Марияна Желева на 23 Май 2016
Необходими продукти 200 гр. масло 300 гр. брашно 40 гр. пудра захар 1 бакпулвер 2 с.л кисело мляко за пълнежа: 2 ябълки 100 гр. захар 1/2 пакетче канела 1 ч.ч смлени орехи кора на 1 лимон | |
Пресяваме брашното, прибавяме към него бакпулвера. После добавяме пудрата захар, мекото масло и киселото мляко. Месим върху набрашнен плот. Оставяме настрана тестото. На котлона в едно тиганче слагаме настърганите и обелени ябълки, смлените орехи, настъргана кора на лимон жълт, канела и захар. Бъркаме продължително. Става нещо като ябълково сладко с орехи и приятен аромат на канела. Делим тестото на 2. Върху плот точим кора и режем 8 триъгълника. От дозата стават 16 кифлички. Слагаме от сместа в широката част, без да подмушваме после и навиваме кифлички. Редим ги в тава, застлана с хартия за печене. Печем на 180 градуса в загрята фурна около 20 мин. Вече готови поръсваме с пудра захар, но и без също са страхотни. Хапваме с кафе. Добър апетит! |