Публикувана от Димитринка Димова на 23 Май 2016
![]() | Необходими продукти 5 супени лъжици кисело мляко - препълнени 2 яйца - пресни, по-големи 5 супени лъжици разтопено краве масло 1 каф.лъжичка сол 1/2 каф.лъжичка захар 2 чаени лъжички бакпулвер 3 супени лъжици настърган кашкавал брашно колкото е необходимо за еластично тесто жълтък за намазване на солетките преди печене сусам за поръсване |
Разбиваме яйцата с киселото мляко. Прибавяме разтопено краве масло, сол, захар, бакпулвер и настърган кашкавал. Разбъркваме и постепенно прибавяме брашно, колкото е необходимо за тесто. От тестото оформяме солетки, които слагаме в тавичка върху хартия за печене. Намазваме солетките с жълтък, поръсваме със сусам и печем в загрята на 170-180 градуса фурна до готовност. |