www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Димитринка Димова на 23 Май 2016

Солетки със сусам

Необходими продукти
5 супени лъжици кисело мляко - препълнени
2 яйца - пресни, по-големи
5 супени лъжици разтопено краве масло
1 каф.лъжичка сол
1/2 каф.лъжичка захар
2 чаени лъжички бакпулвер
3 супени лъжици настърган кашкавал
брашно колкото е необходимо за еластично тесто
жълтък за намазване на солетките преди печене
сусам за поръсване

Разбиваме яйцата с киселото мляко. Прибавяме разтопено краве масло, сол, захар, бакпулвер и настърган кашкавал. Разбъркваме и постепенно прибавяме брашно, колкото е необходимо за тесто. От тестото оформяме солетки, които слагаме в тавичка върху хартия за печене. Намазваме солетките с жълтък, поръсваме със сусам и печем в загрята на 170-180 градуса фурна до готовност.