Публикувана от Стела Стефанова на 13 Май 2016
![]() | Необходими продукти за тестото: 1 яйце 200 грама извара 1 ч.ч. захар ванилия около 300 гр. брашно 1 ч.л сода за хляб, угасена в оцет за крема: 500мл мляко 1 яйце 1 ч.ч. захар 3 с.л брашно ванилия 150 гр. краве масло 150 гр. орехи |
Първо се прави крема: разбийте яйцето със захарта и брашното, добавете ванилията в брашното, сложете млякото и разбийте добре. На слаб огън, като бъркате без да спирате сгъстявате крема. Изстудявате напълно. Правим тестото: Изварата претрийте добре със захарта до получаването на фина паста. Добавят се яйцето, ванилията, содата и постепенно се омесва със брашното. Тестото не трябва да е много твърдо, но плътно. Разделяте го на 6-8 части (според диаметъра на тигана ви). Тънко го растилате, надупчвате с вилица, за да не се подуе при печенето. Пече се до зачервяване от двете страни. Обрязвате краищата (аз използвам чиния за шаблон) и оставяте да се охладят. Маслото се разбива с миксер, постепенно се добавя охладената смес, която приготвихме за крема. Намазват се блатовете и ако желаете може да ръсите орехи, стафиди, шиколад и парченца банани. Отгоре завъртете крема артистично и наръсете с орехи, шоколад и трохите от изразаните краища. Трябва поне 6 часа да се остави да попива на хладно. |