Публикувана от Димитринка Димова на 12 Май 2016
![]() | Необходими продукти 500-600 г пилешки крилца 1 бр. лук 5 супени лъжици олио 1 чаена лъжичка червен пипер чубрица на вкус 1 кубче пилешки бульон 2 супени лъжици брашно и още малко допълнително за сгъстяване на ястието 4-5 чаени чаши вода 1 чаена лъжичка краве масло |
Заливаме пилешките крилца с вода и кипваме. Изливаме водата, измиваме и задушаваме в 5 супени лъжици олио, заедно с настърган лук. Като останат на мазнина прибавяме 1 чаена лъжичка червен пипер и 2 супени лъжици брашно. Наливаме 4-5 чаени чаши топла вода, ръсим чубрица на вкус, слагаме 1 кубче пилешки бульон,1 чаена лъжичка масло и варим манджата докато крилцата се сварят. Варим без капак на тенджерата, за да не изкипи. Сгъстяваме с брашно, разредено с вода и варим ястието още няколко минути. |