Публикувана от Живка Андонова на 16 Ноември 2011
![]() | Необходими продукти Продукти за два блата: 6 яйца 8 с.л. захар 8 с.л. брашно 1 бакпулвер Продукти за крема: 2 литра прясно мляко 12 с.л. брашно 6 жълтъка 2 ванилии захар на вкус |
Разбиват се яйцата със захарта, прибавят се бакпулверът и брашното. Сместа се разделя на две и се изпичат два блата на 200 градуса. Млякото се сварява и подслажда на вкус. Жълтъците се разбиват и смесват с 300 мл. от млякото и брашното. Трябва да се получи гладка смес, която се сипва бавно и на тънка струя при непрекъснато бъркане в млякото, слага се на котлона и се вари на слаб огън докато се сгъсти. Последни се слагат ванилиите. Накрая се сглобява тортата. |