www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 16 Ноември 2011

Торта с лек крем

Необходими продукти
Продукти за два блата:
6 яйца
8 с.л. захар
8 с.л. брашно
1 бакпулвер

Продукти за крема:

2 литра прясно мляко
12 с.л. брашно
6 жълтъка
2 ванилии
захар на вкус

Разбиват се яйцата със захарта, прибавят се бакпулверът и брашното. Сместа се разделя на две и се изпичат два блата на 200 градуса. Млякото се сварява и подслажда на вкус. Жълтъците се разбиват и смесват с 300 мл. от млякото и брашното. Трябва да се получи гладка смес, която се сипва бавно и на тънка струя при непрекъснато бъркане в млякото, слага се на котлона и се вари на слаб огън докато се сгъсти. Последни се слагат ванилиите. Накрая се сглобява тортата.