Публикувана от Ивелина Стефанова на 05 Май 2016
![]() | Необходими продукти 5-6 картофа 250 гр. кайма 7 гъби връзка зелен лук 1/2 гл. лук скилидка чесън половин морков няколко парченца пушено филе (бекон) сирене кашкавал 2 с.л. доматено пюре 1 яйце сол черен пипер магданоз пикантина за ястия и супи |
Обелените и нарязани на шайби картофи се посоляват и варят за 10-15 минути. Нарязаните на ситно зелен лук, лук и чесън се запържват. Към тях се прибавят нарязаните филе и гъби и настърганият на ситно морков. След като се запържат се добавя каймата. И тя се запържва за 5-7 мин., след което се овкусява със сол, черен пипер и магданоз. В намаслена тава се подреждат сварените картофи, поръсват се с пикантина и върху тях се настъргва сирене. Готовата смес от кайма и гъби се разстила върху картофите. В каничка се смесват доматеното пюре и яйцето. След хомогенизирането им с получената смес се залива тавата. Настъргва се кашкавал и се пече в загрята на 200 градуса фурна до зачервяването му. |