www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Ивелина Стефанова на 05 Май 2016

Запеканка с картофи, гъби и кайма

Необходими продукти
5-6 картофа
250 гр. кайма
7 гъби
връзка зелен лук
1/2 гл. лук
скилидка чесън
половин морков
няколко парченца пушено филе (бекон)
сирене
кашкавал
2 с.л. доматено пюре
1 яйце
сол
черен пипер
магданоз
пикантина за ястия и супи

Обелените и нарязани на шайби картофи се посоляват и варят за 10-15 минути. Нарязаните на ситно зелен лук, лук и чесън се запържват. Към тях се прибавят нарязаните филе и гъби и настърганият на ситно морков. След като се запържат се добавя каймата. И тя се запържва за 5-7 мин., след което се овкусява със сол, черен пипер и магданоз.

В намаслена тава се подреждат сварените картофи, поръсват се с пикантина и върху тях се настъргва сирене. Готовата смес от кайма и гъби се разстила върху картофите. В каничка се смесват доматеното пюре и яйцето. След хомогенизирането им с получената смес се залива тавата. Настъргва се кашкавал и се пече в загрята на 200 градуса фурна до зачервяването му.