Публикувана от Мима Фортунова на 04 Май 2016
Необходими продукти 200 мл прясно мляко 3 яйца 1/2 пакетче краве масло (от пакетчета по 125 г) 1 пакетче суха мая 1 ванилия 1 каф.чашка захар кристална брашно София Мел Класик сусам за поръсване и кристална захар яйце за намазване | |
Замесваме еластично тесто като разтваряме маята в топло прясно мляко, добавяме захар, разтопено краве масло, ванилия и разбити яйца. Прибавяме брашно София Мел Класик, колкото е необходимо и замесваме тесто, което оставяме да втаса. От втасалото тесто оформяме охлювчета, които слагаме в тавичка. Намазваме отгоре охлювчетата с яйце, ръсим сусам и захар и оставяме да втасат. Изпичаме в загрята на 180 градуса фурна до готовност. |