Публикувана от Марияна Желева на 13 Април 2016
![]() | Необходими продукти 40 бр. едри листа от спанак 200 г сирене 1 глава лук 1 бр. домат олио 3 бр. яйца 1/2 връзка копър 50 мл олио черен пипер сол 1 ч.ч ориз |
Набираме си спанак, почистваме жилките, отрязваме към върха по широката част толкова, че като сложим от плънката да може да се завие сармичка. Почистеният спанак се попарва с вряла вода. Листата се отцеждат. Лукът и доматите се нарязват на ситно и се задушават в олиото. Сваряваме ориза. Прибавят се натрошеното сирене, разбитите предварително яйца, ситно нарязания копър, черен пипер и малко сол, понеже сиренцето е солено. Плънката се слага равномерно върху листата. Завиват се на малки сармички. Нареждат се в тенжера, заливат се с олио и малко вода. Покриват се с чиния, която се притиска леко. Варят се. |