www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 13 Април 2016

Сармички със спанак

Необходими продукти
40 бр. едри листа от спанак
200 г сирене
1 глава лук
1 бр. домат
олио
3 бр. яйца
1/2 връзка копър
50 мл олио
черен пипер
сол
1 ч.ч ориз

Набираме си спанак, почистваме жилките, отрязваме към върха по широката част толкова, че като сложим от плънката да може да се завие сармичка. Почистеният спанак се попарва с вряла вода. Листата се отцеждат. Лукът и доматите се нарязват на ситно и се задушават в олиото. Сваряваме ориза. Прибавят се натрошеното сирене, разбитите предварително яйца, ситно нарязания копър, черен пипер и малко сол, понеже сиренцето е солено. Плънката се слага равномерно върху листата. Завиват се на малки сармички. Нареждат се в тенжера, заливат се с олио и малко вода. Покриват се с чиния, която се притиска леко. Варят се.