www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 07 Април 2016

Чомлек

Необходими продукти
1 200 гр. свинско месо
3 гл. лук кромид стар
1 гл. чесън стар
2 бр. моркови
500 гр. гъби печурки
500 гр. картофи
1 ч.ч. вино бяло
1 ч.ч. вода
100 мл олио
3 стръка магданоз пресен
1 глава целина
2 щипки черен пипер млян
2 щипки сол

Месото се реже на големи хапки, лукът на шайби, чесънът и морковите на колелца, картофите на големи парчета, гъбите на ивици. В дъното на гювеча се слага олио, ред зеленчуци, ред месо и така редуваме всичко. Накрая слагаме виното, олиото и вада. Захлупваме с капака. Ястието се пече на фурна около 4 часа на бавен огън.