Публикувана от Марияна Желева на 02 Април 2016
Необходими продукти 2 - 2 1/2 ч.ч брашно 1 ч.ч кисело мляко 1/3 ч.ч прясно мляко щипка сол 1/2 ч.л сода за хляб 1/4 кубче мая 1/2 ч.ч извара 1 яйце 1/3 ч.ч олио олио за оформяне на хлебчетата червен пипер черен пипер много малко | |
Разбиваме яйцето. Прибавяме олиото, солта. Стопляме прясното мляко. В него слагаме маята да шупне. Разбъркваме киселото мляко със содата за хляб и тя да шупне. Пресяваме брашното. Постепенно объркваме всички съставки. Накрая прибавяме изварата, черния и червения пипер. Месим. С намазнени ръце оформяме топки. Слагаме ги върху тава, застлана с хартия. Втасват на 50 градуса. После печем на 180 градуса. Напукват се, стават розови. |