www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Мима Фортунова на 15 Март 2016

Гозба от пиле, лук и моркови

Необходими продукти
1 кг месо от пиле
2 бр. моркови
3 глави лук
1 чаена лъжичка червен пипер
черен пипер на вкус
сол на вкус
олио - 2-3 супени лъжици
брашно

Нарязваме пилешкото месо на порции. Наливаме вода и кипваме. Изливаме водата, измиваме пилето и наливаме топла вода. Варим пилето 15-20 минути.

В тенджерка задушаваме нарязаните моркови и лук в олио и малко бульон от варене на пилето. Като омекнат зеленчуците и останат на мазнина, прибавяме черен и червен пипер, сол на вкус и 2-3 супени лъжици брашно. Наливаме бульон от вареното пиле и когато заври, прибавяме порциите месо. Варим гозбата до готовност. При необходимост може да сгъстим с още малко брашно, или да долеем топла вода да разредим ястието.