Публикувана от Мима Фортунова на 15 Март 2016
![]() | Необходими продукти 4-5 картофа 1-2 моркова 1 ч.чаша домат от консерва 1 глава лук 2 кренвирша 1 чаена лъжичка червен пипер 1-2 чаени лъжички брашно за сгъстяване на ястието при необходимост на вкус чубрица и магданоз на вкус 1 кубче пилешки бульон олио |
В олио и малко вода задушаваме нарязаните лук и моркови. Добавяме обелените и нарязани картофи, прибавяме червен пипер и наливаме топла вода. Когато зеленчуците уврат, прибавяме 1 ч.чаша домати от консерва, нарязани на колелца кренвирши, чубрица, магданоз и кубче бульон. Оставяме ястието да поври и сгъстяваме с брашно, размито във вода и къкри още 5-10 минути. |