www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Елена Пенчева на 28 Февруари 2016

Маслени пурички

Необходими продукти
1 ч.ч. свинска мас - разтопена (може и краве масло, но със св. мас са по-вкусни)
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
3 бр. ванилия
около 500 гр. брашно
конфитюр
локум

Изгасяте содата в част от киселото мляко. В дълбока купа смесвате млякото с маста, разбърквате добре, добавяте и ванилията. Замесвате меко тесто, което увивате в стреч фолио и слагате във фризера за около 20 мин. Разделяте тестото на 4 топки, а от всяка топка разточвате тънка кора. Разрязвате на квадратчета. Не е задължително да са толкова малки като на снимката. Може да ги направите по-големи в зависимост от предпочитанията ви.

Намазвате с конфитюр (аз използвах сини сливи) и завивате на пурички. Готовите пурички редите в тава, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор. Още горещи овалвате пуричките в пудра захар.