Публикувана от Анелия Терзиева на 14 Ноември 2011
Необходими продукти 4 пилешки бутчета 1 ч.чаша ориз 150 гр. гъби 1 морков 1/2 глава лук 1 кубче пилешки бульон сол черен пипер | |
В загрят тиган запържваме лука и моркова, нарязани на кубчета. Добавяме гъбите и задушаваме добре заленчуците. Добавяме към тях измития ориз и подправките + малко вода, за да се задуши. Изсипваме всичко в тава, а в същия тиган слагаме бутчетата и ги запържваме от всички страни. Подреждае ги върху ориза и заливаме всичко с вода (според вида на ориза и нужното съотношение), в която сме разтворили пилешкия бульон. Печем докато оризът поеме цялата течност. |