www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 14 Ноември 2011

Пилешки бутчета с ориз и гъби

Необходими продукти
4 пилешки бутчета
1 ч.чаша ориз
150 гр. гъби
1 морков
1/2 глава лук
1 кубче пилешки бульон
сол
черен пипер

В загрят тиган запържваме лука и моркова, нарязани на кубчета. Добавяме гъбите и задушаваме добре заленчуците. Добавяме към тях измития ориз и подправките + малко вода, за да се задуши. Изсипваме всичко в тава, а в същия тиган слагаме бутчетата и ги запържваме от всички страни. Подреждае ги върху ориза и заливаме всичко с вода (според вида на ориза и нужното съотношение), в която сме разтворили пилешкия бульон. Печем докато оризът поеме цялата течност.