www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Елена Пенчева на 28 Февруари 2016

Сладкиш с ябълки и какао

Необходими продукти
1 пакет какаови бисквити с дупка
3 ябълки
4 яйца
1 ч.ч захар
4/3 ч.ч. брашно
10 гр. бакпулвер
2 с.л. какао

В намаслена и набрашнена тавичка редите бисквитите. След това изчиствате ябълките и ги режете на полумесеци, редите ги върху бисквитите. Разбивате яйцата със захарта до побеляване. Добавяте брашното, бакпулвера и какаото. Изсипвате сместа върху бисквитите и ябълките. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. След изпичането може да се получи коричка (като целувчена), може да я отделите от сладкиша и да я натрошите върху него. Може да го поднесете поръсен с пудра захар.