Публикувана от Елена Пенчева на 28 Февруари 2016
![]() | Необходими продукти за блата: 3 яйца 2 жълтъка 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. брашно 1 ч.л. бакпулвер за глазурата: 2 белтъка 3 с.л. захар за карамела: 5-6 с.л. захар |
Блатът се приготвя от посочените продукти, като в началото се разбиват яйцата и захарта до побеляване, а след това се прибавят брашното и бакпулвера. Сместа се изсипва в тавичка 26 см и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Белтъците се разбиват на сняг с 3 с.л. захар. В съд карамелизирате захарта. Готовият карамел прибавяте към белтъците на тънка струя, като бъркате непрекъснато с миксер. Останалият карамел се връща на огъня с 1 ч.ч. вода. Получава се сироп, с който се сиропира готовия и изстинал блат. След това се маже с вече готовата белтъчено-карамелена смес. |