Публикувана от Az-gotvia .bg на 21 Февруари 2016
![]() | Необходими продукти 2 броя пилешки гърди 100 г кашкавал 2 стръка зелен лук (зелената част) 2 щипки босилек сол на вкус за гъбения сос: 200 г гъби печурки 2 стръка зелен лук (бялата част) 30 г краве масло 1 с.л. зехтин 1 ч.л. дижонска горчица 2 с.л. бяло вино 100 мл течна сметана щипка индийско орехче черен пипер и сол на вкус |
Настърганият кашкавал се смесва с босилека и нарязаната на ситно зелена част на лука. Гърдите се разрязват напречно и се посоляват. Пълнят се с част от кашкавалената плънка, а останалата се поръсва отгоре. Отворите се захващат с клечки за зъби. Филетата се слагат в суха тава и се запичат15-20 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса. Гъбите се нарязват на филии и се запържват в предварително загрятите масло и зехтин, заедно с наситнения лук. Когато се зачервят се добавят горчицата и виното. Когато виното поизври се налива сметаната и сосът се посолява. Подправя се с черен пипер и индийско орехче. Преди сервиране клечките за зъби се изваждат и месото се сервира със соса. |