www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 21 Февруари 2016

Пилешки гърди, пълнени с кашкавал и гъбен сос с горчица

Необходими продукти
2 броя пилешки гърди
100 г кашкавал
2 стръка зелен лук (зелената част)
2 щипки босилек
сол на вкус

за гъбения сос:
200 г гъби печурки
2 стръка зелен лук (бялата част)
30 г краве масло
1 с.л. зехтин
1 ч.л. дижонска горчица
2 с.л. бяло вино
100 мл течна сметана
щипка индийско орехче
черен пипер и сол на вкус

Настърганият кашкавал се смесва с босилека и нарязаната на ситно зелена част на лука. Гърдите се разрязват напречно и се посоляват. Пълнят се с част от кашкавалената плънка, а останалата се поръсва отгоре. Отворите се захващат с клечки за зъби. Филетата се слагат в суха тава и се запичат15-20 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

Гъбите се нарязват на филии и се запържват в предварително загрятите масло и зехтин, заедно с наситнения лук. Когато се зачервят се добавят горчицата и виното. Когато виното поизври се налива сметаната и сосът се посолява. Подправя се с черен пипер и индийско орехче.

Преди сервиране клечките за зъби се изваждат и месото се сервира със соса.