www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 12 Февруари 2016

Ориз с домашно пиленце

Необходими продукти
домашно пиленце на порциийки
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода
1 глава лук
черен пипер
сол
3 с.л. олио

Пилешкото, в случая домашно, се измива и се сварява в подсолена вода. Бульонът от тяхното варене се запазва. В тиган се задушава до омекване ситно нарязаният лук, към него се добавя измитият ориз. Запържва се, докато оризът стане прозрачен. След това се овкусява със сол и черен пипер.

Оризът се разпределя равномерно в тавичка, а върху него се подреждат свареното пилешко месце. Ястието се залива с бульона - 3:1 и се пече при температура 180 градуса, докато оризът поеме течността.