Публикувана от Анелия Терзиева на 14 Ноември 2011
Необходими продукти 1/2 стар хляб, нарязан на филийки 3 яйца 200 гр. сирене 100 гр. кашкавал шарена сол | |
Разбъркваме яйцата с натрошеното сирене и настъргания кашкавал. С получената смес намазваме обилно всяка филийка и печем докато хванат кафява коричка. Поднасяме поръсени с шарена сол. Друг вариант на същата закуска е т.нар. мързелива баница. За целта нареждаме филийките плътно в тава като запълваме дупките между тях с по-малки парченца хляб. Поставяме на няколко места малки бучки масло и заливаме със същата смес, като можем да увеличм количестовото на яйцата или да добавим кисело мляко, за да стане по-сочна баницата. |