www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 11 Февруари 2016

Суфле с кашкавал

Необходими продукти
6 яйца
200 г. шунка
150 г. кашкавал
2 с.л брашно
1 с.л масло
1/2 л. прясно мляко
сол
черен пипер

Запържват се две супени лъжици брашно в маслото и се разреждат с прясното мляко. Осолява се на вкус и се слага черният пипер. Сосът се сваля от огъня, оставя се де се охлади и се прибавят жълтъците, добре разбити. Шунката се нарязва на дребно, кашкавалът се настъргва и се прибавя към соса, а също и белтъците на сняг. Всичко се изсипва в намазнена тавичка, отгоре се настъргва кашкавал и се запича в умерена фурна.