Публикувана от Марияна Желева на 07 Февруари 2016
![]() | Необходими продукти сирене кашкавал 4 скилидки чесън 2 с.л копър 1 ч. ч. топла вода 1/2 кубче мая 1 ч. л. захар 1 ч. л. сол 2 с. л. олио 4 ч.ч брашно 1/4 масло от 125 г. |
Разтваряме маята в топлата водичка със захарта, за да шупне. Сипва се в брашното, добавяме солта и олиото. Месим тесто. Оставяме да втаса в купа около 25-30 мин., покрито. Готовото тесто се разделя на части. Правим кръгли питки с ръце, като предварително сме си намазнили ръцете. Поставяме ги в тавичка, застлана с хартия за печене. Отгоре им слагаме предварително натрошено сиренце /по сухичко/, кашкавал, счукан чесън, нарязан на ситно чесън. Най - отгоре слагаме малки парченца от маслото. Хубава да е от немското, защото е по-вкусно и ароматно. Запичаме на 180 градуса. Вече готови можем да си нарежем пърленките на 4 за да ни е по-лесно да ги хапваме. |