www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от cvetelina ivanova на 05 Февруари 2016

Кекс с компот от праскови

Необходими продукти
компот - 1 буркан
яйца - 6 бр.
бакпулвер - 1 бр.
олио - 6 супени лъжици
вода - 6 супени лъжици
захар - 1 ч.чаша
брашно - 2 1/2 ч.чаши
маргарин - за намазване на формата

Разбиват се яйцата и захарта. След като удвоят обема си добавяме бакпулвера, водата и олиото. Разбиват се отново и се добавя брашното.

На дъното на намазаната форма се нареждат симетрично плодовете (отцедени) и се пече на 180 С. След като изстине се слага в поднос и се полива със сока от компота.