Публикувана от Марияна Желева на 03 Февруари 2016
![]() | Необходими продукти 2 яйца 1 жълтък за намазване 200 мл. прясно мляко 530 г. брашно 100 мл. олио масло за намазване на тавата кренвирши за пълнеж 1/2 кубче мая 1 ч.л захар 1 ч.л сол ръсеница - сусам, ким и др. семена /продават се като смес в пакетче/ |
В топличкото мляко размиваме маята. Оставяме я. Пресяваме брашното. Разбиваме яйцата, слагаме солта и захарта, после олиото. В брашното правим кладенче, прибавяме съставките и месим. Готовото омесено брашно оставяме да почине за 30 мин. Разделяме го на 12. Всяка по-малка топка разточваме с точилка да стане правоъгълник. От края до повече от половината режем на ленти. В тази част, която не сме рязали, слагаме лентички нарязан кренвирш. От горната част към лентите навиваме по права линия. Втасват в тавичката 20 мин. Мажем с жълтъка. Поръсваме с "ръсеница". Печем на 180 гр. |