Публикувана от Az-gotvia .bg на 15 Юни 2011
Необходими продукти 500 - 600 г. Обезкостено свинско месо 3-4 с.л. олио 2 големи глави лук 1 ч.л. сол дафинов лист чер пипер домати 1 с.л. брашно 1 ч.ч. червено вино | |
Нарязваме обезкостено свинско крехко месо на хапки и го задушаваме в 3-4 с.л. олио. Като омекне месото прибавяме 2 големи глави лук, нарязан на полумесеци. Задушаваме до омекване на лука (да стане прозрачен). Посоляваме със сол и прибавяме гореща вода. Слагаме дафинов лист и зърна чер пипер. Варим до сваряване на месото. Добавяме ситно нарязани домати с 1 препълнена с.л. брашно и виното. Разбъркваме и варим още 10-15 минути. Накрая добавяме магданоз и щипка чубрица. |