www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 28 Ноември 2015

Коледен венец и охлюви с канела

Необходими продукти
20 гр мая
200 г бяло брашно
500 г типово брашно
50 г краве масло
100 г захар
200 мл прясно мляко
100 мл хладка вода за маята
 1 яйце
1 с л настъргана и ситно нарязана кора от портокал

плънка:
50 г масло
50 г захар
1 с л канела
50 г течен шоколад

за украса:

лешници
червени боровинки
захарни снежинки

Маята се активира, замесваме меко тесто с двата вида брашно и оставяме да втаса. Отделя се топче с големина на портокал. Разточва се, намазва се с масло като филия, отгоре с течен шоколад и се навива на руло. Нарязва се на охлюви, нареждат се в тава върху хартия. Голямото топче тесто се разточва на голям правоъгълник, намазваме с масло и поръсваме със смес от захар и канела. Навива се руло, срязваме през средата по дължина. Двата фитила се усукват и оформяме венец. Украсява се с боровинки, снежинки и др. Печем в загрята фурна 180 градуса 30 минути.
Вкусна и ароматна КОЛЕДА !