Публикувана от Виолета Матева на 28 Ноември 2015
Необходими продукти 20 гр мая 200 г бяло брашно 500 г типово брашно 50 г краве масло 100 г захар 200 мл прясно мляко 100 мл хладка вода за маята 1 яйце 1 с л настъргана и ситно нарязана кора от портокал плънка: 50 г масло 50 г захар 1 с л канела 50 г течен шоколад за украса: лешници червени боровинки захарни снежинки | |
Маята се активира, замесваме меко тесто с двата вида брашно и оставяме да втаса. Отделя се топче с големина на портокал. Разточва се, намазва се с масло като филия, отгоре с течен шоколад и се навива на руло. Нарязва се на охлюви, нареждат се в тава върху хартия. Голямото топче тесто се разточва на голям правоъгълник, намазваме с масло и поръсваме със смес от захар и канела. Навива се руло, срязваме през средата по дължина. Двата фитила се усукват и оформяме венец. Украсява се с боровинки, снежинки и др. Печем в загрята фурна 180 градуса 30 минути. Вкусна и ароматна КОЛЕДА ! |