Публикувана от Анелия Терзиева на 11 Ноември 2011
![]() | Необходими продукти 350 гр.свинско бон филе 1 зелена чушка 1 червена чушка 2 моркова 1 глава лук 1 каф.чаша бяло вино соев сос 2 скилидки пресован чесън черен пипер По желание могат да се използват гъби, тиквички или др.зеленчуци. |
Запържваме нарязаните моркови в малко мазнина в дълбок тиган тип "уок". Добавяме чушките и пак запържваме. След като омекнат зеленчуците ги изваждаме от тигана. В същия тиган запържваме чесъна. Добавяме месото, нарязано на кубчета и го задушаваме. Към него прибавяме лука, нарязан на полумесеци. След като и той се зачерви добавяме виното, соевият сос и черния пипер. Връщаме зеленчуците в тигана и оставяме на котлона още около 10 мин., за да се смесят ароматите. |