Публикувана от Марина Голева на 16 Ноември 2015
Необходими продукти за 4 порции: 250 гр. печени червени чушки 150 гр. картофи 100 гр. моркови 30 гр. амарант 100 гр. заквасена сметана (20% масленост) 700 мл. вода 1 глава лук 2 скилидки чесън сол черен пипер кимион зехтин сос Табаско | |
Нарежете на кубчета лука, чесъна, морковите, картофите и печените чушки. В тенджера загрейте зехтин и запържете за малко лука, чесъна картофите и морковите. Добавете чушките и амаранта и залейте с водата. Овкусете със сол, черен пипер и кимион. След като зеленчуците се сварят, отдръпнете от котлона и оставете сместа да изстине за малко. Прибавете заквасената сметана и няколко капки сос Табаско и пасирайте. Накрая добавете ситно нарязания магданоз. Супата може да бъде поднесена студена или топла. Добър апетит :) |