Публикувана от Марина Голева на 16 Ноември 2015
Необходими продукти 200 гр. кестени 200 гр. натурални фурми 200 гр. прoшуто слайс 20 гр. пармезан 30 гр. краве масло 2-3 капки сос Табаско мащерка сол и черен пипер | |
Накиснете кестените в студена вода за 10 минути. С помощта на малко ножче направете разрези по дължината им от двете страни. Сложете в тенджера и сварете кестените за 20-25 минути. Готови са когато започнат да се нацепват. Внимавайте да не преварите кестените, защото ще станат много ронливи. Обелете кестените докато са топли. Запържете обелените кестени в загрят тиган с масло. Пържете на ниска температура, за да не загори маслото. Овкусяваме със сол, черен пипер, 2- 3 капки сос Табаско и щипка мащерка. Мащерката добавете накрая. Почистваме фурмите от костилките внимателно. Напълнете фурмите с един кестен (ако кестените са големи може да ги разделите на две) и след това завийте с прошуто. Наредете завитите фурми в тава на хартия за печене. В загрята фурна на 220 градуса изпечете фурмите. Поднесете с настърган пармезан. Насладете се на този невероятен вкус от сладко, солено и леко лютиво :) Експлозия от вкусове:) Добър апетит! |