Публикувана от Марияна Желева на 15 Ноември 2015
![]() | Необходими продукти 1 кг картоф 1 глава лук 2 домата ½ връзка магданоз 2 супени лъжици краве масло сол червен пипер черен пипер |
Измивате, обелвате и нарязвате на едри парчета картофите. В дълбока тенджера разтопявате кравето масло. Нарязвате лука на дребно и го изсипвате в маслото. Разбърквате и задушавате. Добавяте ситно нарязаните домати и 1 ½ чаена чаша вода. След като сместа отново заври добавяте измитите нарязани картофи. Добавете около 1 чаена лъжица сол, 1 чаена лъжица червен пипер и разбъркайте добре картофената яхния. Ври. Вече готова наръсваме нарязания магданоз. |